Prevent Training gelooft in praktische trainingen met een minimum aan theoretische onderbouwing. Bij voorkeur laten we de deelnemers de onderliggende theorie zelf benoemen door middel van het beantwoorden van vragen of het feedback geven op observatieopdrachten.

De trainers proberen de deelnemers als het ware aan de hand mee te nemen en te coachen door een proces, waarbij ze zelf kennis, inzicht en vaardigheden opdoen. Logisch dat we daarbij hechten aan een veilige leeromgeving.

De cursisten bepalen zelf in belangrijke mate het succes van de training. Aan de trainer(s) de taak om de deelnemers te stimuleren het maximale uit zichzelf te halen.

Het praktische karakter komt ook terug in de praktijkscenario’s die we met de deelnemers doorlopen. Met behulp van een zeer ervaren acteur geven we de deelnemer (soms in een rollenspel van minder dan twee minuten) terug wat zijn gedrag doet met de acteur. Soms wordt het rollenspel, aan de hand van enkele aanbevelingen, nogmaals beoefend. Altijd streven we daarbij naar succesbeleving voor de deelnemer.

© Prevent Training 2014